Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Politie onderzoekt sterfgeval bij Abrona

Redactie Zorgvisie
“Op verzoek van het Openbaar Ministerie onderzoekt de recherche van de regio Utrecht het vroegtijdig overlijden van een cliënt van zorginstelling Abrona.” Dat meldt een woordvoerder van de politie aan Zorgvisie.
Politie onderzoekt sterfgeval bij Abrona

Bestuursvoorzitter Nico Peelen van Abrona, zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking, bevestigt het overlijden van een mannelijke bewoner van het gezinsvervangende huis De Valkenier. Over de oorzaak van het overlijden, vorige week woensdag in Maarssen, kan Peelen nog weinig zeggen. “Dat weten wij niet precies, maar er loopt zowel bij de politie als intern een grondig onderzoek.” De Inspectie voor de Volksgezondheid wacht op de uitslag van deze onderzoeken en neemt vooralsnog geen stappen.

‘Geen zachte heelmeesters’

Bestuursvoorzitter Peelen laat onderzoeken of hier sprake is geweest van vermijdbaar of verwijtbaar handelen. Abrona heeft dan ook zelf de politie ingelicht over het feit. “Wij zijn wat dat betreft geen zachte heelmeesters”, vindt Peelen. “Als er fouten zijn gemaakt, moeten die boven tafel komen. Mocht dit het geval zijn, dan is dat natuurlijk wel in de eerste plaats buitengewoon pijnlijk voor de betrokken medewerker.”

Vakantieperiode

Een anonieme bron beweert dat het overlijden van de cliënt is te wijten aan het grote aantal flexwerkers bij Abrona, maar Peelen bestrijdt dit. “In de vakantieperiode is het altijd lastig personeel te vinden. Dat is waar. Maar op deze locatie, voor deze relatief kleine groep bewoners, werkte één flexwerker samen met twee vaste en zeer betrokken medewerkers.” Het rechercheonderzoek zal waarschijnlijk enkele weken duren. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Abrona start bouw gezondheidscentrum

Uitstel nieuwbouw zorginstelling Abrona

CNV veegt akkoord cao gehandicaptenzorg van tafel

Zorgaanbieder Abrona bezuinigt anderhalf miljoen

Politie verzamelt klachten over CityKliniek

6 REACTIES

 1. als de ministeri van volksgezondheid niet zo zit te klieren met de bezuiniging dan kan er meer personeel komen die aandacht kan schenken voor het schoonmaken dan kan men meer aandacht aan de patiënten schenken en dan hoeven er ook geen fouten gemaakt te worden en dan kunnen ze ook naar behoren met de patiënten om te gaan zo als het hoort dan ben je van die klachten af……of zie ik dat verkeert (ik dacht het van niet)

 2. Lees alle reacties
 3. Wat een oneerbiedige bestuursvoorzitter naar de nabestaanden. Deze organisatie is verantwoordelijk voor deze cultuur/gedrag die de dood heeft geleid van deze client. De directie wist hier al lang van af, dit is ook de reden van hun eigen aangigte . Om alles voor te zijn. Ze gaan dealen, het gaat de doofpot in.
  http://www.dimitri.nu
  ps maar we gaan het heel goed volgen

 4. abrona in maarsen,zie hier de visie en d egevolgen voor bewoners,
  Werken met Regie
  Werken met Regie is een methode die gericht is op het vergroten van de zelfstandigheid, de flexibiliteit en de inzetbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking. Kern van de methode is dat cliënten de ruimte krijgen om zelf te ontdekken, te leren nadenken, plannen en handelen. Fouten maken is geen probleem, maar wordt juist gezien als een middel om te leren hoe je zaken in de toekomst op een andere manier kunt aanpakken.
  Het streven is om cliënten geleidelijk onafhankelijker van hun begeleiders te laten functioneren en groei van het eigen zelfvertrouwen te stimuleren.

 5. Al jaren werken wij in de zomer met uitzendkrachten.Altijd zijn we weer blij dat iedereen terug is en ja hoor…daar komt de volgende vakantie al weer aan. Voor de rest is iederen zwanger als ze net een vast kontrakt hebben.
  Wil niet zeggen dat zulke dingen altijd aan invallers liggen.

 6. Goh, zijn flexwerkers dodelijk dan?… dat is natuurlijk volsterkt belachelijk, gebrek aan kwaliteit levert wel degelijk risico’s op. Maar om dat de flexwerker in de schoenen te schuiven. Waar is het vaste personeel ? precies op vakantie, daar ligt het probleem.

 7. Wij hebben in onze instelling ook zo een voorval meegemaakt.
  Nu meer dan een jaar geleden is er nog geen uitslag.
  De inspectie verschuilt zich .
  Hte ministerie doet ook niets.