Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Politie zet meer hulp in voor agenten met PTSS

Redacteur Zorgvisie
De politie maakt extra middelen vrij om agenten met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) te helpen. De afgelopen twee jaar werd de stoornis bij ruim duizend politiemedewerkers vastgesteld. Dat meldt de politie.
Psychostress-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Volgens de politie zijn er de afgelopen jaren al grote stappen gezet voor wat betreft het erkennen van PTSS als beroepsziekte. Toch is het nog altijd nodig om er meer in te investeren, laat de korpsleiding weten, omdat de korpsleiding het belangrijk vindt dat agenten met PTSS de juiste hulp krijgen.

Maatregelen hulp bij PTSS
Om er zeker van te zijn dat de juiste zorg wordt geleverd, is nu besloten extra mensen in te zetten op het Meldpunt PTSS en daar vaste formatieplaatsen te creëren. Casemanagers van het meldpunt moeten ervoor zorgen dat agenten met PTSS goede ondersteuning krijgen en worden doorverwezen naar de goede hulpverlening. Ook worden agenten vanuit dit meldpunt geholpen om uiteindelijk te re-integreren. Naast het uitbreiden van het Meldpunt PTSS, gaat de politie leidinggevenden ook trainen in het vroeg herkennen van een stressstoornis bij hun medewerkers.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.