Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Politiek gaat bij arts op schoot’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Zorginstituut gaat zorg die niet passend is uit het basispakket halen. Zal straks de politiek, en niet de arts, bepalen welke zorg patiënten vergoed krijgen?
Gepaste Zorg Illu Pluisproducties
Illustratie: Pluisproducties
Premium
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. 1. Onderzoek naar zorg door familie?
   Mijn familie verzorgt mij en ik een PGB aangevraagd. De wijkverpleegkundige heeft een indicatie gedaan, maar mijn zorgverlener wil niet meewerken aan een PGB waar familie zorg verleent. Toch zegt iedereen die hier komt: verpleegkundigen, mijn huisarts, een huisarts in ruste die mijn buur is en de arts van het ziekenhuis dat ik het beste door mijn familie wordt verzorgd die nauw contact houden met de arts van het ziekenhuis i.v.m. mijn medicaties.
   2. Er zijn zoveel kwaliteitsverschillen tussen behandelaars, dat je dat in je onderzoek mee moet nemen en dat is lijkt mij een monnikenwerk. Zo staat mijn heup soms scheef en dan heb ik hierdoor rugpijn. Met één bezoek aan de manuele arts is het weg en ik moet deze zwakte onderhouden met rugoefeningen. Maar dat wil niet zeggen dat alle behandelaars mijn heup recht kunnen zetten.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.