Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Politieke plannen voor vervanging van zorgstelsel niet echt reëel’

Thijs Rösken
Richting de naderende Tweede Kamerverkiezingen van 2021 denken enkele politieke partijen erover om het stelsel van gereguleerde marktwerking te vervangen. Hun plannen zijn beoordeeld door het Centraal Planbureau (CPB). Econoom en adviseur in de zorg Michiel Verkoulen ziet wel wat interessante aspecten, maar ziet bij geopperde stelsels wel veel struikelblokken. Naast hoge kosten voorziet hij op z’n minst acht jaar hoofdpijn.
Michiel Verkoulen 660
Premium

In Zorgkeuzes in Kaart legden

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ga met de ziekenhuisbekostiging terug naar de oorspronkelijke ambities (van ziekenhuizen, medisch specialisten en zorgverzekeraars) van het DBC-stelsel. Dat maakt de zorg transparant en extern toetsbaar op doelmatigheid en kwaliteit (ooit de bedoeling). Geeft dan het ziekenhuis aan de medisch specialisten en maak hun inkomen onder toezicht van een maatschappelijk representatief forum afhankelijk van indicatoren als kwaliteit en doelmatigheid, samenwerking in de regio, innovatie en preventieinitiatieven.
   Daar zou een regionale zorgverzekeraar zeer goed bij aansluiten.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.