‘Politieke steun voor het Preventieakkoord is historisch’

In een avondvullend debat schaarde de Tweede Kamer zich achter de grote lijnen van het Nationaal Preventieakkoord. Natuurlijk was er ook kritiek, een deel van de Kamer vond de concrete maatregelen die het kabinet neemt te ver gaan, een ander deel niet ver genoeg. Toch spreekt Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland, van een historisch moment. 'Iedere fractie vond het Preventieakkoord een goed instrument. Dat geeft aan dat de noodzaak wordt gevoeld', zegt hij.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Preventie
Foto: AdobeStock
Premium

Het Nationaal Preventieakkoord werd eind

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Zelfs met minder snackbars gaat het beleid tegen een ongezond voedings- en beweegpatroon zwaar tekort schieten. Thuis patat en frikandellen maken gaat net zo makkelijk.

    Een wel effectieve maatregel is om een gezond patroon te belonen middels een premiekorting. Zo’n patroon is af te lezen aan biomarkers. En als je de korting geeft op de nominale en werkgeverspremie (de laatste ook uit te keren aan de werknemer), en op de AWBZ-LWZ-premie (die kan weer terugkeren op de loonstrook), kan hij behoorlijke bedragen opleveren.

    Zie https://gezondezorg.org/preventiebeleid voor meer informatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.