Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Poll: tachtig procent wil verbod op vertrekpremies

Uit onderzoek van Zorgvisie blijkt dat tachtig procent van de geënquêteerden wil dat vertrekpremies en bonussen voor zorgbestuurders worden afgeschaft. Ruim 700 lezers van Zorgvisie.nl bepaalden deze uitslag van de wekelijkse poll.
Poll: tachtig procent wil verbod op vertrekpremies

De stelling ‘vertrekpremies en bonussen moeten afgeschaft worden’ kwam voort uit het nieuws dat Pier Eringa geen bonus of vertrekpremie wil ontvangen voor zijn werk als bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis. “De enige garantie die ik voor mezelf creëer, is goed zijn in mijn werk”, zei Eringa in het personeelsblad van het Albert Schweitzer. “Als het ziekenhuis mij op een dag niet meer zou willen, weet ik dat ik drie mensen kan opbellen en dat zeker één van hen mij een nieuwe kans biedt, op basis van mijn prestaties.” In de wekelijkse, papieren nieuwsbrief van Zorgvisie is een uitgebreid interview met Eringa te lezen.

VWS niet bereikbaar

Van de websitelezers is twintig procent het dus niet met Eringa eens. Aangezien het onduidelijk is of het ministerie van VWS de premies en bonussen wil reguleren, is geprobeerd een woordvoerder om uitleg te vragen. Ondanks herhaaldelijke pogingen is het niet gelukt het ministerie te bereiken voor commentaar. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Pier Eringa: ‘Geen bonus en geen vertrekpremie’

Oud-bestuurder Aveleijn wil afkoopsom van 750.000 euro

Bonussen blijven in de zorg

2 REACTIES

  1. Bestuurders worden vorstelijk beloond managers worden goed beloond.
    Gewoon een contract voor bepaalde tijd dan kan de zorg zonder extra kosten, die in het absurde oplopen zeker bij verwijtbaar mismanagement,van rechtswege een contract beindigen.

  2. Lees alle reacties
  3. Managers /Interims , die presteren mogen van mij beloond worden. Wat zien we in NL , dat Bestuurders weinig tot niets presteren en met een prachtige Vertrek/Bonus-premie vertrekken.Het is enorm te waarderen , dat Pier Eringa ( ASZ Dordrecht ) er Anders over denkt. HULDE !Hij verdient een Bestuurder met een Humane Waardering ! Voorstel; Landelijke Onderscheiding!.
    KvK kiest ook jaarlijks de Ondernemer van het Jaar .In Dordrecht vandaag-5 jan.2010- uitgereikt aan een Ondernemer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.