Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Verder investeren in pgo’s is trekken aan een dood paard

Geschuif met normen vertroebelt het zicht op de voortgang van het miljoenenproject persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo). Om de implementatie ervan te stimuleren, was er een norm gesteld: 5 procent van de ziekenhuispatiënten moest gegevens ophalen via een pgo. Die norm is versoepeld (en uitgesteld) naar een inspanningsverplichting. Een communicatieplan volstaat.
Illustratie: Mette Dijkstra

Het merendeel van de ziekenhuizen die deelnemen aan de VIPP5-regeling – ter voorbereiding op de inzet van persoonlijke gezondheidsomgevingen (pgo’s) – lijkt tijdig aan de normen te voldoen. Het is echter onduidelijk aan welke norm de ziekenhuizen straks precies hebben voldaan. Gebruiken patiënten daadwerkelijk een pgo of hebben ziekenhuizen slechts hun best gedaan?

Terwijl het gebruik, de kwaliteit en de voortgang achterblijven, wordt er nog altijd geïnvesteerd in pgo’s. Inmiddels kan dat voor de systeemontwikkelaars niet meer uit. Is het tijd om in te zien dat het niet gaat werken, of zijn er andere middelen nodig. Wat vindt u?

De poll is inmiddels gesloten. De resultaten zijn hier te vinden. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.