Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

‘Premie gaat ondanks DSW toch omhoog’

Directeur Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl gaat er vanuit dat de grote zorgverzekeraars hun premie met minimaal twintig procent zullen verhogen. Ruys reageert hiermee op uitlatingen van directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW dat zorgverzekeraars grote winsten maken en dat DSW daarom haar premie niet zal verhogen.
‘Premie gaat ondanks DSW toch omhoog’

Een rondgang gisteren langs verzekeraars door Zorgkiezer.nl leert dat ze hun premies volgend jaar met minimaal 20 euro zullen verhogen, sommigen zelfs tot 100 euro. ‘Die verzekeraars zullen zich achter hun oren krabben en zich afvragen hoe ze een premiestijging gaan uitleggen aan hun verzekerden terwijl de premie van DSW gelijk blijft’, zegt Ruys.

Kostenstructuur

Op BNR Nieuwsradio zegt Ruys verder: ‘Ik ben het met Oomen eens, maar de kostenstructuur van DSW is toch echt anders, omdat ze een paar honderdduizend verzekerden hebben en geen drie miljoen. Op zich zou je zeggen dat je juist als grote speler selectiever en strenger kunt inkopen, maar de praktijk is een andere. Ik ben ontzettend benieuwd wat er de komende weken gaat gebeuren. Toch vind ik dat Oomen gelijk heeft als hij zegt dat andere verzekeraars zo dicht mogelijk bij de prijs van DSW moeten zitten.’ (BNR – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

DSW houdt premie gelijk in 2013

Zorgpremie twintig euro hoger

Project tegen wanbetaling van zorgpremie

7 REACTIES

 1. Iedereen naar DSW?
  Als ziekenfonds was het al een betrouwbare zorgverzekeraar.
  Vele mensen die “verplicht” bij het IZZ zitten moeten maar eens kijken dat DSW ondanks werkgeversbijdrage, goedkoper is als DSW.
  Gauw verdiend.
  En wie het kan onderzoek eens de mogelijkheid om met een korting op de premie per kwartaal of zelfs per jaar te gaan betalen.

 2. Lees alle reacties
 3. @BD. Maar (uw zin) “Als zoveel mogelijk mensen overstappen naar DSW” is DSW (uw zin)niet “een nieuwe kleine die uiterst welkom is”, maar een hele grote. En wat is nu het probleem in de zorg: dat er zoveel rondlopen en beslissingen nemen die net zo kort, slecht en vlug denken als BD.

 4. Eindelijk echt ‘marktwerking’in plaats van elkaar op een haar na volgen in premie/communicatie/keuzes etc. Een nieuwe kleine zorgverzekeraar is wat mij betreft daarom ook meer dan welkom. Als het half kan zouden zoveel mogelijk mensen naar DSW moeten overstappen, dan wordt het helemaal leuk om een camera in de boardrooms van de grote zorgverzekeraars te hangen.

 5. Om zoveel mogelijk geld te halen bij de burger en zichzelf zoveel mogelijk te verrijken, schroomt men zelfs niet om eeuwenoude dogma’s gewoon omver te duwen. Bij de Hogeschool Tilburg leerde ik 50 jaar geleden al dat je in je eentje niet het risico kunt lopen dat je huis afbrandt; met enkelen wordt het ook al heel en heel moeilijk. Met heel heel veel kan het wel; dan betalen ook de mensen aan de brand mee die nooit brand krijgen. DATZELFDE PRINCIPE wordt wordt nu in de zorg (mensen die nooit of zelden ziek zijn betalen ook premie) wordt nu ondruitgehaald. Dat zegt Ruys van de zorgkiezer; een soort Maurice de Hond; niet lachen (in opdracht van de zorgverzekeraars !!). Denk dat hij op dit vroege tijdstip al een flinke borrel op heeft. Zo zie je maar in de zorg is echt alles mogelijk en het kost altijd bergen geld.

 6. Oomen doet dit al jaren. sterker nog hij neemt nooit een bonus en vorig jaar schonk hij zijn salaris aan zijn personeel.
  big is not always beautifull. ook dat wisten we allang. kijk naar zorginstellingen. de middelgrote staan er gemiddeld beter voor dan de hele grote.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.