Preventieakkoord mist plan voor financiering

Het in november gesloten Nationaal Preventieakkoord richt zich op het terugdringen van overgewicht, roken en overmatig alcoholgebruik, samen goed voor 9 miljard euro aan zorguitgaven en 35.000 doden per jaar. Een ambitieus akkoord maar over goede financiering van preventie geen woord.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
preventie
Foto: Sam Edwards/Getty Images/iStock

Uit de Rotterdam Study blijkt dat een gezond leven (niet roken, slank blijven en een gezonde bloeddruk) gemiddeld zes gezonde levensjaren extra oplevert. Een prachtig onderzoek en dito resultaat. En wederom een bevestiging dat preventie een prominente plek in de zorg verdient. Preventie kan letterlijk en figuurlijk (gezondheid)winst opleveren; preventie verkleint niet alleen de gezondheidsrisico’s van patiënten maar maakt de zorg ook betaalbaarder.

Akkoord vol doelen en maatregelen

Een recent initiatief is het door zeventig organisaties in november gesloten Nationaal Preventieakkoord dat zich richt op het terugdringen van overgewicht, roken en overmatig alcoholgebruik, samen goed voor 9 miljard euro aan

0
541

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.