Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Prijzen fysiotherapie nauwelijks gestegen

De prijzen van fysiotherapeutische zorg zijn de afgelopen vijf jaar ongeveer gelijk gestegen met de gemiddelde landelijke kostenindexering. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Prijzen fysiotherapie nauwelijks gestegen

De NZa noemt de tariefontwikkeling goed omdat de fysiotherapiesector al sinds 2008 vrije prijzen heeft. Volgens de autoriteit zijn verzekeraars in staat om in deze sector selectief in te kopen. Het grootste deel van de beroepsbeoefenaren heeft een contract gesloten met een of meer verzekeraars.

Sturen op goede zorg

De NZa schrijft: ‘Deze hoge contracteergraad biedt kansen voor de verzekeraar om nog meer te sturen op goede en doelmatige zorg. Dat is ook van belang omdat het aantal patiënten in de fysiotherapie jaarlijks toeneemt met ongeveer acht procent. De totale kosten voor bewegingszorg zijn dan ook sterk gestegen.’

Vergelijkbare informatie

Uit de marktscan blijkt verder dat de fysiotherapie in Nederland van goede kwaliteit is en dat de patiëntervaring positief is. Wel blijft het belangrijk voor de patiënt dat zorgverzekeraars en zorgaanbieders samenwerken om heldere en vergelijkbare informatie te geven over de prijzen en de kwaliteit van de bewegingszorg. De NZa zal daar toezicht op blijven houden.

Regelgeving

Bij de ergo- en podotherapeuten is een aantal inconsequenties in de regelgeving geconstateerd. Voor vrijgevestigden gelden soms andere regels dan voor dezelfde zorg die in het ziekenhuis wordt geleverd. De NZa zal deze regelgeving onderzoeken en aanpassen waar mogelijk. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Fysiotherapie en psychische hulp wellicht uit basispakket

Zorggroep Solis biedt fysiotherapie op afstand

Zorggroep Almere start online fysiotherapie

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.