Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinsengrachtziekenhuis staat te koop

Redacteur Zorg+Welzijn
Maandag 26 augustus start de verkoop van het Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam. De eigenaar, Stichting Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), kiest voor een openbaar biedingsproces. Het besluit hiertoe heeft bijna twee jaar geduurd.
Prinsengrachtziekenhuis staat te koop
Foto: OLVG

De verkoop van het historische pand aan de Prinsengracht in Amsterdam is een lastig besluit, liet de raad van bestuur van Stichting Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) al in 2011 weten: ‘Maar we zijn we genoodzaakt op onze financiën te letten en keuzes te maken.’ De vernieuwing van het Prinsengrachtziekenhuis werd daarom in november 2011 stopgezet. Vanaf maandag 26 augustus staat het in de verkoop.

Gebruik

Op dit moment is het gebouw nog in gebruik als ziekenhuis. Het complex ligt op eigen grond en omvat circa 6.900 m² bruto vloeroppervlak, verdeeld over vier aaneengesloten bouwdelen. Het complex strekt zich uit van de Prinsengracht tot aan de Kerkstraat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.