Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinses Annette opent Droombelevenis gehandicapten

Prinses Annette opent een speciale uitgaansgelegenheid voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en diep dementerende ouderen. De ‘Droombelevenis’ gaat morgenochtend in het Limburgse Heel van start.
Prinses Annette opent Droombelevenis gehandicapten

De eerste van deze evenementen was vorig jaar in Amsterdam te bezoeken. Berry Holtslag, directeur van stichting De Belevenis, kreeg onlangs nog de Gouden Giraffe 2010 uitgereikt voor dit initiatief. De prijs looft het beste bedrijfsevenement en wordt uitgereikt door Uitgeverij High Profile.

Sponsors

Met een team van zeven medewerkers en de hulp van sponsors en vrijwilligers heeft directeur Holtslag de uitgaansgelegenheid van de grond gekregen. Na een voorbereiding van jaren kreeg de stichting het project gerealiseerd. Nabij de Amsterdam Arena verrees een tent van zestienhonderd vierkante meter die in thematische kamers was ingedeeld. Voor de nieuwe Droombelevenis in Heel zijn andere thema’s bedacht. Ook hier is het prikkelen van de zintuigen de belangrijkste opdracht. Daarnaast is het mogelijk onder begeleiding paard te rijden en te zweven in een speciaal zwembad. In het water worden zwaar beperkte mensen bewogen en gemasseerd door twee zogeheten Watsu-beoefenaars. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Stichting de Belevenis wint Gouden Giraffe 2010

De Belevenis trekt het land in

‘Gehandicapten doen vaker beroep op AWBZ’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.