Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinses Máxima Centrum benoemt bestuur

Mark van Dorresteijn
Paul Venhoeven, Rob Pieters en Hanneke de Ridder vormen de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum (PMC) in Utrecht. Dat maakt de raad van toezicht van het kinderoncologiecentrum bekend.
Vlnr: Rob Pieters
Vlnr: Rob Pieters

De benoemde raad van bestuur richt zich volledig op de komende intensieve realisatiefase. ‘Als het Centrum eenmaal in volle omvang draait, zullen we de samenstelling van het Bestuur evalueren en bezien wat voor de periode daarna nodig en wenselijk is’, aldus Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen.

Het nieuwe bestuur

Venhoeven is al sinds 1 oktober actief als voorzitter en financieel bestuurd. Daarvoor was hij partner van KPMG Healthcare. Pieters neemt de rol van Chief Medical Officer op zich en draagt verantwoordelijkheid voor de zorg en onderzoek. Daarvoor was hij hoofd Kinderoncologie van het ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Kinderoncologie Nederland (SKION). De Ridder is benoemd tot Chief Organisational Officer en is verantwoordelijk voor organisatie, opleiding en onderwijs. Zij was bestuurder van SKION en voorzitter van de projectdirectie in de planfase van het PMC.

Start Prinses Máxima Centrum

Halverwege 2014 begint het Prinses Máxima Centrum met de geconcentreerde behandeling van een beperkt aantal specifieke typen tumoren. Daarnaast neemt de nieuwe raad van bestuur de verantwoordelijkheid voor de bouw en de organisatie van het nieuwe centrum dat in 2016 zijn deuren opent. In het Prinses Máxima Centrum worden de beste krachten gebundeld voor alle vormen van kinderkanker op het gebied van zorg, research en opleiding.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.