Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinses Maxima Centrum gaat in zee met Deutsche Telekom

Bert Bukman
Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie, waarvan de nieuwe vestiging binnenkort in Utrecht zijn deuren opent, gaat samenwerken met Deutsche Telekom Healthcare.
Foto: iStock

Voor het ondersteunen van de pathologie koos het Prinses Maxima Centrum voor Lifecare, het laboratoriuminformatiesysteem van Deutsche Telekom Healthcare. Ook de koppeling met de landelijke pathologiedatabank van de stichting Palga wordt door het Duitse techbedrijf verzorgd.

Het Prinses Maxima Centrum levert hoogcomplexe zorg en research voor de kinderoncologie. Het centrum verleende in 2016 al zorg aan ruim 200 kinderen met kanker. In mei 2018 wordt een nieuwe locatie geopend, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Medische databanken

Deutsche Telekom Healthcare is onderdeel van de Deutsche Telekom groep, met wereldwijd ruim 200.000 medewerkers en een omzet van meer dan 70 miljard euro. Deutsche Telekom Healthcare is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de landelijke pathologiedatabank Palga. Ook beheert het bedrijf diverse andere medische databanken en medische registraties.

Bastiaan Tops, hoofd van het diagnostisch lab van het Prinses Maxima Centrum, ziet de samenwerking met Deutsche Telekom Healthcare met vertrouwen tegemoet. ‘Wij streven ernaar alle kinderen met kanker te genezen, met een optimale kwaliteit van leven. Dat betekent dat we graag samenwerken met strategische toeleveranciers die de competenties en gereedschappen hebben om ons in deze ambitie te ondersteunen’, aldus Tops.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.