Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Private equity rukt op in Belgische ouderenzorg

Met de overname van het Psychogeriatrisch Centrum dringt het Nederlandse Waterland Private Equity verder door in de Belgische markt voor ouderenzorg. Door de overname wordt Waterland-onderneming de Senior Living Group (SLG) met zeventien rusthuizen en een capaciteit van 2600 bedden marktleider in het privésegment.

“De Belgische seniorenzorg is de jongste jaren in volle ontwikkeling”, stelt Frank Vlayen, principal van Waterland. Zoals andere westerse landen kent ook België door de vergrijzing van de bevolking een sterk groeiende vraag. Bovendien ontwikkelen de zorg- en servicevereisten van de senioren sterk. Dit leidt tot een toenemende operationele en administratieve complexiteit. “Omwille van die complexiteit zoeken vele rusthuiseigenaars aansluiting bij een grotere groep zoals SLG”, stelt Vlayen. “Wij verwachten daarom dat de Belgische rusthuissector, die momenteel nog sterk gefragmenteerd is, zeker in vergelijking met landen als Frankrijk en Duitsland, in de toekomst verder zal consolideren. Het doel van SLG is om in deze schaalvergroting een vooraanstaande rol te blijven spelen.”

Groei

Participatiemaatschappij Waterland richtte in 2004 Senior Living Group op, om een leidende positie te verwerven in de Belgische sector van de rust- en verzorgingstehuizen. De voorbije jaren groeide de groep gestaag, zowel door de ontwikkeling van nieuwe rusthuizen als door de overname en/of uitbreiding van bestaande rusthuizen. Via de acquisitie van PGC groeit SLG nu van dertien naar zeventien rusthuizen. Met meer dan 1500 werknemers en een verwachte omzet van 73 miljoen euro in 2007 wordt SLG daardoor de grootste speler in het privésegment van de Belgische rusthuissector.

Actief

Waterland Private Equity Investments is als participatiemaatschappij actief in België, Nederland en Duitsland, met meer dan 625 miljoen euro onder beheer. Waterland investeert in gefragmenteerde groeimarkten in de dienstensector die ‘in beweging’ zijn. (Zorgvisie – Philip van de Poel)

Links

Lees het private equity nummer van Zorgvisie

Waterland Private Equity Investments

Senior Living Group (SLG)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.