Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Private route Ruwaard sneuvelt kort voor eindstreep

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse was bijna een privaat ziekenhuis geworden met een ondernemende strategie. Investerings- en managementonderneming Plain Vanilla Investments uit Amsterdam heeft drie weken geleden 8 miljoen euro geboden op gebouw, inventaris en goodwill. “Dat was nog niet ons eindbod. We waren bereid om tot in totaal 15 miljoen privaat kapitaal in het ziekenhuis te steken,” zegt Hein Hoogduin, partner van Plain Vanilla in een toelichting aan Zorgvisie.
Private route Ruwaard sneuvelt kort voor eindstreep
Foto: ANP - Arie Kievit
Premium

Pas op 22 juni, twee

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    3 REACTIES

    1. Ja, de zelfstandige behandelcentra ‘mikten op groei’. Vanzelfsprekend moest de acute verloskundige zorg elders, want dat kost alleen maar geld. Volgens mij is de bevoling van Voorne-Putten een hoop nodeloze, maar wel winstgevende behandelingen bespaard.

    2. Lees alle reacties
    3. @Joshua. Lees de volgende zin uit het artikel: ‘Investerings- en managementonderneming Plain Vanilla Investments uit Amsterdam heeft drie weken geleden 8 miljoen euro geboden en ze waren bereid om tot 15 miljoen te gaan’.
      Dan kom je toch in handen van mensen met ALLEEN MAAR dollartekens in hun ogen en je moet (net als vroeger; daarom valt het woord conservatief) zorgtekens in je ogen hebben en daarnaast een financiele knobbel om de zaak financieel te runnen.
      ‘Wij waren desnoods bereid tot 15 miljoen te gaan’. Als je 8 biedt en gedwongen wordt tot 15 te gaan, kun je invullen hoe de patient bij 15 uit de strijd komt. Effen nadenken Joshua, al is het vroeg.
      Anders: slaap maar lekker door, doet bijna de hele zorg.

    4. Het treurig om te vernemen dat Nederland kennelijk niet klaar is voor hervorming, innovatieve financiering en organisatiestructuur. De conservatieve macht van ziekenhuizen en zorgverzekeraars is nog steeds te groot. Initiatieven met moderne visie en zeer goede concepten sneuvelen. Als je kijkt naar het buitenland lopen wij heel erg achter! Terwijl wij maar roepen dat we een van de beste zijn in de gezondheidszorg en voorop lopen. Nou, niet in het organiseren en hervormen ervan. In het buitenland zijn overal dit soort structuren te vinden. Hier in Nederland niet en dat gaat nog heel duren, vrees ik.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.