Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pro Persona start behandeling met tabletcomputer

Annelies Vermeulen
Pro Persona start met een nieuwe manier van behandelen waarbij een tabletcomputer gebruikt wordt. Cliënten met angststoornissen en paniekaanvallen krijgen deze tablet in bruikleen en kunnen zo overal en altijd de hulp van Pro Persona 'inroepen'.
De langdurige zorg heeft de afgelopen jaren veel in ICT-voorzieningen geinvesteerd.

Bij de nieuwe behandeling spreekt en ziet de cliënt niet alleen de behandelaar, maar maakt daarnaast gebruik van oefenmateriaal dat op de tablet beschikbaar is. De tablet is gevuld met voor iedere cliënt op maat gesneden materiaal dat naar eigen behoefte kan worden ingezet. Voorbeelden daarvan zijn ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of beelden van het onderwerp van de paniek, zoals een tunnel. De nieuwe behandeling wordt in eerste instantie met een kleine groep cliënten gestart. Een groep van vijf behandelaars, onder wie twee hoogleraren, zullen de nieuwe werkwijze ter hand nemen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

McKesson ontwikkelt EPD-app voor iPhone en iPad

Online behandeling bij zelfbeschadiging

Online zelfhulp niet effectief bij depressie

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.