Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Programma voor leefstijlaanpassing keert diabetes bij grote groep om

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Ruim 38 procent van de bijna vijfhonderd mensen met diabetes type 2 die hebben deelgenomen aan het programma ´Keer diabetes om´ hoeven dankzij leefstijl- en voedingsaanpassingen geen diabetesmedicatie meer te gebruiken.
diabetes-programma

Het groepsprogramma ´Keer diabetes om´ van stichting Voeding Leeft laat goede resultaten zien. Uit de voorlopige evaluatie onder een kleine vijfhonderd diabetespatiënten blijkt dat in 87 procent van de gevallen het mogelijk is de diabetes deels om te keren. Dat lukt door de mensen met diabetes – met hulp van hun artsen – voor andere voeding en voor meer beweging te laten kiezen.

Zinnige en zuinige zorg

In 2016 won ´Keer diabetes om´, toen nog een pilotproject, de Gouden Zinnige Zorg Award. Sinds 2017 vergoedt VGZ het programma vanuit zijn basisverzekering. Hiermee wil de zorgverzekeraar meer inzetten op preventie en onnodig medicijngebruik voorkomen. De zorgverzekeraar geeft aan ook de langetermijneffecten van het programma te blijven monitoren.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.