Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Promedico en VitalHealth tekenen overeenkomst

Mark van Dorresteijn
Promedico, leverancier van software voor huisartsen en apotheekhoudende huisartsen, en VitalHealth Software, als leverancier van verschillende eHealth oplossingen, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Promedico en VitalHealth tekenen overeenkomst
Brandwondenzorg Nederland en Philips VitalHealth werken samen aan hogere levenskwaliteit van brandwonden patiënten.

Het voornaamste doel van de samenwerking is om gezamenlijk op te trekken binnen de eerstelijnszorg en elkaars oplossingen nu en in de toekomst beter op elkaar af te stemmen. Een belangrijke eerste stap is de realisatie van de OZIS Ketenzorg-koppeling tussen Promedico-ASP en het VitalHealth Ketenzorg Informatie Systeem (KIS).

Multidisciplinaire samenwerking

Een goede samenwerking in de eerstelijnszorg voor chronisch zieken vraagt multidisciplinaire samenwerking. Door de samenwerking met VitalHealth Software kan Promedico voldoen aan de toenemende behoefte van veel gezondheidscentra die het Huisarts Informatie Systeem (HIS) van Promedico gebruiken. Promedico behoort tot de grootste HIS-aanbieders in Nederland en heeft een groot aantal gebruikers binnen diverse samenwerkingsverbanden. Beide partijen zijn deze samenwerking aangegaan om zowel op korte als op langere termijn goed op elkaar afgestemde oplossingen aan zorggroepen en gezondheidscentra te kunnen bieden.

Toekomstige ontwikkelingen eerstelijnszorg

Naast het realiseren van de OZIS Ketenzorg-koppeling vindt ook afstemming plaats over toekomstige ontwikkelingen die van belang zijn in de eerstelijnszorg. Dit betreft onder meer samenwerking bij de patiëntportalen en de daarbij behorende zelfmanagementfunctionaliteiten. In de komende periode zal de OZIS-koppeling tussen Promedico-ASP en het VitalHealth KIS bij meer dan 50 huisartsenpraktijken kunnen worden geïmplementeerd. De koppeling met Promedico-VDF, voor apotheekhoudende huisartsen, hebben beide partijen al geruime tijd operationeel bij 45 praktijken. (ICTzorg – Foto Stock Xchng)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.