Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PvdA wil curator bij slechte kwaliteit zorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet krachtiger optreden als de kwaliteit van zorg onder de maat is. In het uiterste geval moet een curator orde op zaken stellen.

Dat zei PvdA-kamerlid Eelke van der Veen in het algemeen overleg van de vaste kamercommissie van VWS met de VWS-bewindslieden over de kwaliteit van zorg op 29 november. “Waarom stellen we alleen een curator aan bij financieel wanbeleid? Als de zorg onder de maat is, heeft een instelling vaak de organisatie niet op orde. Ook dan zou een curator orde op zaken moeten stellen.” Volgens Van der Veen reageerde minister Klink positief op zijn suggestie.

Niet krachtig

Van der Veen vindt dat de IGZ niet krachtig genoeg optreedt bij ondermaatse zorg. “Als intensivisten zelf erkennen dat er onnodig doden vallen, kun je wel weer meer onderzoek gaan doen, maar op deze manier komen we er niet uit in Nederland. De IGZ moet desnoods ic-afdelingen sluiten of verbieden dat ze nog langer mensen helpen.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

‘Onnodige sterfgevallen op kleine IC’s’

Ziekenhuis verwijdert onnodig halve long

Eelke van der Veen: ‘Zorgkantoren niet opheffen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.