Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

PvdA wil in elke stad steunpunt mantelzorgers

Om mantelzorgers beter te kunnen ondersteunen wil de PvdA dat in elke gemeente een steunpunt komt. Bij dat centrale punt kunnen jonge mantelzorgers advies krijgen van professionals en ook kan er betere voorlichting worden gegeven aan werkgevers en scholen. Dat staat in het plan 'steun de mantelzorger' dat Tweede Kamerlid Grace Tanamal maandag presenteert.
PvdA wil in elke stad steunpunt mantelzorgers

Tanamal vindt dat de inzet van mantelzorgers van ‘onschatbare waarde’ is nu mensen langer thuis blijven wonen. En iedereen die de zorg heeft voor een familielid of bekende moet dan ook alle hulp kunnen krijgen, vindt het PvdA-Kamerlid. Bij het steunpunt moeten mensen terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld een financiële tegemoetkoming, manieren om de zorgtaken minder zwaar te maken of het maken van afspraken met de werkgever. (ANP)

2 REACTIES

  1. Op zich een goed initiatief, maar over het geheel gezien niet meer dan een pleister op de wonde. Zoals de regelmatige lezer van deze site al bekend zal zijn, heeft het SCP een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de grenzen van de mantelzorg al bereikt zijn, zowel van de kant van de naasten als van de zorgbehoevenden zelf.
    En toch worden de gemeenten 25% gekort op hun WMO-budget en is het Zzp 3-recht op een plaats in het verzorgingshuis afgeschaft. Terwijl de bevolking de komende decennia sterk vergrijst, veel sterker dan de afgelopen jaren.
    Tezamen met de conclusie van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) dat er grote OG-problemen zullen ontstaan door het kabinetsbeleid i.c.m. met het tijdspad, en de impliciet maar wel duidelijke constatering van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg dat aan een paar belangrijke andere randvoorwaarden ook niet is voldaan, maakt het het kabinetsbeleid inzake de ouderenzorg nog steeds slecht.
    Voor een masterplan dat wel aan de voorwaarden/aanbevelingen van de drie genoemde overheidsorganen voldoet, zie http://bit.ly/1d9FqjQ — @ vooral PvdA-politici.

  2. Lees alle reacties
  3. Steunpunten mantelzorg zijn niet de enige manier om mantelzorgers te steunen. Vele mantelzorgers hebben meer aan verbetering van de samenwerking met professionele hulpverleners. Aan serieus genomen worden vanuit een meer gelijkwaardige verhouding. Steunpunten mantelzorg kunnen dat juist belemmeren door te blijven hameren op het oppeppen van overbelaste mantelzorgers. Het is veel beter de bron van die overbelasting aan te pakken. Bij de bron… en van daaruit op zoek naar waar men kracht uit put om weer eigen regie te nemen of te behouden. In feite zouden steunpunten mantelzorg juist niet nodig moeten zijn. Dus als je ze wil creëren, doe dat dan met het doel zichzelf overbodig te maken…. en daar geloof ik niet in…..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.