Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Qruxx van start voor boost kwaliteitszorg

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Het digitale platform Qruxx is donderdagochtend gelanceerd. Het platform wil de kwaliteitszorg een impuls geven door kennis en ervaring te verbinden en uit te wisselen.
Qruxx
Foto: Qruxx

Qruxx is een initiatief van uitgeverij BSL en is tijdens het congres VBHC in de praktijk gelanceerd.

Nederland vbhc-hoofdrolspeler

Waardegedreven zorg heeft in Nederland de afgelopen jaren flink wortel geschoten. Volgens Michael Porter heeft Nederland op globaal niveau een leidende rol in de ontwikkeling van vbhc. Harvard-collega Robert Kaplan bevestigt dit.

Rendement kwaliteitszorg verbeteren

Toch kan het kennisniveau en de implementatie van vbhc geoptimaliseerd worden, aldus Ruud Koolen, uitgever bij BSL. Dit kan door de handen ineen te slaan en onderling kennis en ervaring uit te wisselen. ‘Qruxx wil een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen discussiëren, maar ook de laatste kennis kunnen ophalen’, aldus Koolen. ‘Het is een plek waar iedereen die zich met vbhc bezighoudt heen kan voor kennisonderhoud en inspiratie’, vertelt Maarten Koomans, oprichter van Reframing Healthcare, aan Skipr.

What’s in the name

Hoewel vbhc een veelgebruikte term op Qruxx is, wil de site zich niet binden aan één kwaliteitsdefinitie of methodiek. ‘Of je het nu over vbhc, Triple Aim, Lean of waardegedreven zorg hebt… Wat al deze initiatieven gemeen hebben, is dat ze zich richten op kwaliteitsverbetering en het toevoegen van waarde’, zegt Koolen.

Zorgvisie

De uitgeverij heeft samen met Zorgvisie en Skipr al twee sterke merken op het gebied van beleid, management en politiek in de gezondheidszorg. Toch zijn beide nieuwsplatforms niet te vergelijken met Qruxx, aldus Koolen. Zo is het aandachtsgebied van Qruxx duidelijk gespecialiseerd en afgebakend. Bovendien wil de site geen nieuws- maar kennisplatform zijn, die hulp biedt aan zorgprofessionals die zorgkwaliteit structureel willen verbeteren. Beide nieuwsplatforms leveren een bijdrage aan Qruxx.

Founding partners

Qruxx wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende founding partners, waaronder AbbVie, Bergman ClinicsInocareStrategy& en Value2Health. Een opvallende naam onder de partners is die van de Value Based Healthcare Coalition, een samenwerkingsverband van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Amgen, Performation en Vintura. Naast deze partners kent Qruxx ook nog kennispartners, waaronder Vilans, Santeon, NHR, Zorgladder en Kwaliteit in Zorg (KiZ).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.