Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raad van bestuur Amphia Ziekenhuis treedt af

Redactie Zorgvisie
De raad van bestuur van het Amphia ziekenhuis in Breda is vrijdag afgetreden. Dit gebeurde nadat de ondernemingsraad vorige week het vertrouwen had opgezegd in de Raad van Bestuur, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis tegenover het ANP.

Het ziekenhuis kondigde onlangs een reorganisatie aan omdat een tekort van 21 miljoen euro dreigt. Steeds lagere bijdragen van de overheid en liberalisering worden genoemd als oorzaken. Voor het eind van het jaar moeten daarom 255 banen verdwijnen.

Onvoldoende draagvlak

Volgens de raad van toezicht is binnen het ziekenhuis echter ‘onvoldoende draagvlak’ voor de raad van bestuur voor het uitvoeren van deze opgave. In overleg met de raad van bestuur is daarom besloten nieuwe bestuurders aan te stellen.

Interim bestuur

Gerrit Verburg, internist in het Amphia Ziekenhuis, neemt per direct de leiding over. Hij krijgt op korte termijn een interim-bestuurder naast zich die het jaar 2007 financieel positief moet afronden, de bezuinigingen voor 2008 gaat voorbereiden en het sociaal overleg met vakorganisaties zal oppakken. (ANP)

Lees ook:

OR zegt vertrouwen bestuur Amphia op

Gedwongen ontslagen bij Amphia Ziekenhuis

Algemeen ziekenhuis redt het niet in huidige vorm

Website:

Amphia Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.