Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raad van toezicht huisartsenpost treedt af

De raad van toezicht van Stichting Primair Huisartsenposten legt per 15 april haar taken neer. De oorzaak hiervoor is een verschil van inzicht tussen raad van toezicht en de medische raad, die de aangesloten huisartsen vertegenwoordigt.

Het verschil van inzicht bij Stichting Primair Huisartsenposten gaat over de zeggenschap en het toezicht binnen de stichting. Het heeft volgens de stichting niets te maken met de zorg aan patiënten of de dienstverlening. Stichting Primair Huisartsenposten verzorgt spoedeisende huisartsenhulp in de avond-, nacht- en weekenduren in midden Nederland.

Toezicht

Het verschil van inzicht bestaat al behoorlijk lang. De medische raad vindt dat er een juridisch model is ontworpen dat passend en toelaatbaar is, maar de raad van toezicht vindt dat het model niet kloppend is met de eisen die aan toezicht worden gesteld. De cliëntenraad heeft negatief geadviseerd over het model, de ondernemingsraad positief. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Klink wil scherper toezicht op zorgfusies

Toezichthouder heeft hoog afbraakrisico

Toezichthouder verantwoordt zich te weinig

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.