Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raadsel rond moord op ggz-directeur

Mark van Dorresteijn
Het is nog altijd een raadsel waarom ggz-directeur Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs op 1 januari is doodgeschoten.
Raadsel rond moord op ggz-directeur

De politie zei dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht dat ze de dader nog niet op het spoor is. Opnieuw roept de politie mensen op die mogelijk iets weten om zich bij de politie te melden.

Toedracht

Zweekhorst werd op nieuwjaarsavond rond 19 uur van dichtbij doodgeschoten. De dader schoot meerdere keren. Zweekhorst stierf ter plekke, nadat hulpverleners een uur lang vergeefs hadden geprobeerd hem te redden.

Motief ontbreekt

Volgens de politie is tot nu toe niets gebleken van eventuele conflicten in het leven van Zweekhorst, die reden voor de moord zouden kunnen vormen. Het was een succesvolle man en gelukkig getrouwd, aldus de politie. Het zou kunnen dat hij moeilijkheden had waar zijn directe omgeving niet vanaf wist, erkende de politie. Tegelijk zei de woordvoerder dat de politie inmiddels al met heel veel mensen uit Zweekhorst’s omgeving heeft gepraat. Het kan nog zijn dat de schutter Zweekhorst met iemand anders heeft verward, maar ook daarvoor heeft de politie geen harde aanwijzingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.