Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raadsleden ervaren te veel afstand tot jeugdzorg

Redacteur Zorgvisie
Raadsleden ervaren een te grote afstand tot de jeugdzorg. Ze hebben daardoor het gevoel weinig grip te krijgen op die zorg. Dat blijkt uit een enquête van de NOS en Binnenlands Bestuur.
Afstand-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

De enquête werd ingevuld door ruim 900 raadsleden. De helft daarvan zegt onvoldoende grip te hebben op de jeugdzorg, meldt de NOS. Ze vinden het dossier te groot en te complex, hebben het gevoel dat ze er te weinig kennis over hebben en stellen dat weinig informatie krijgen van het collega van B&W. Ze vinden bovendien dat ze meer tijd moeten krijgen om de jeugdzorg goed te kunnen begrijpen.

Risico’s jeugdzorg bij gemeenten
Twee derde van de raadsleden die de enquête invulden stelt dat het grootste risico in de jeugdzorg niet bij aanbieders ligt, maar bij de gemeenten. Zo zijn er risico’s op het gebied van budget, de kwaliteit van jeugdzorg en de toegankelijkheid ervan. Ook vindt een groot deel van de raadsleden dat het Rijk meer geld moet vrijmaken voor de zorg.

Geestelijke gezondheidszorg
De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging. >>Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.