Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboudumc leent 150 miljoen euro van Europese Investeringsbank

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het Radboudumc in Nijmegen leent 150 miljoen euro van de Europese Investeringsbank. De lening is bedoeld voor nieuwbouw, renovatie van bestaande gebouwen en e-health.
nieuwbouw Radboudumc.
Foto: nieuwbouw Radboudumc.

Het Radboudumc en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben 25 oktober 2018 een akkoord bereikt over een lening van 150 miljoen euro. De lening is bedoeld voor een nieuw hoofdgebouw, renovatie van bestaande gebouwen en e-health. Het Radboudumc heeft de ambitie koplopers te zijn als gaat om de ontwikkeling van duurzame, betaalbare en innovatieve gezondheidszorg. Dit streven komt bij de bouw tot uiting in meer gebruik van technologie, nieuwe manieren van samenwerken en intensief gebruikmaken van bestaande en nieuwe huisvesting. Het aantal vierkante meters aan gebouwoppervlakte zal fors minder zijn dan in het huidige gebouw. In het nieuwe pand komt technologie voor realtime monitoring.

EIB over lening aan Radboudumc

‘De levensverwachting in Nederland behoort tot de hoogste in de wereld’, zegt EIB-president Werner Hoyer. ‘Maar als mensen ouder worden, ontstaan er bepaalde gezondheidsproblemen. Nederlandse ziekenhuizen moeten zich daarop voorbereiden. In tijden van snelle veranderingen op het gebied van demografie en technologische en medische ontwikkelingen, is de EIB graag bereid het Radboudumc te helpen om zich voor te bereiden op de toekomst.’ Vrijdag verschijnt op Zorgvisie een interview met de EIB.

Leon van Halder, bestuursvoorzitter Radboudumc

‘De Nederlandse zorgsector heeft een ingrijpende hervorming nodig om in te kunnen spelen op de snelle demografische, sociologische en technologische veranderingen in de samenleving’, zegt Leon van Halder, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. ‘Daarbij is leiderschap nodig. Het Radboudumc wenst hierin verantwoordelijkheid te nemen, en is de EIB dankbaar voor de financiële steun aan onze missie to have a significant impact on healthcare.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.