35 aanbevelingen van commissie-Bos voor het nieuwe stelsel

Geen revolutie, maar een evolutie naar een vernieuwd zorgstelsel. Zorgvisie zet de 35 aanbevelingen van de Commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen op een rij.
gezonde ouderen
Foto: AdobeStock
RAPPORT

Als het kabinet er niet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
‘Oud en zelfstandig in 2030; een reisadvies
Sector:
Ouderenzorg
Soort:
Beleid
Afkomst:
Commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen
Auteur:
Wouter Bos
Aantal pagina’s :
62
Verschijningsdatum:
15 januari 2020
Samenvatting:

‘Ga bouwen, samenwerken en digitaliseren.’ Dat is de hoofdboodschap van het rapport ‘Oud en zelfstandig in 2030; een reisadvies’ dat de Commissie-Bos op 15 januari heeft overhandigd aan minister Hugo de Jonge van VWS. De aanleiding voor de invoering van de Commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen was een Kamerbreed gesteunde motie van D66-Kamerlid Vera Bergkamp.

Opvallende aanbeveling is het advies om één wettelijke regime voor zorg aan huis te maken. Vergaand is ook het advies om voor de wijkverpleging een uitzondering te maken op artikel 13 Zvw. De commissie-Bos roept het veld met nadruk op om te reageren op het advies, zodat de commissie in de zomer een versie 2.0 van het rapport kan publiceren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.