Eenzaamheid gaat niet altijd samen met lage kwaliteit van leven

Eenzaamheid onder Wmo-gebruikers blijft een groot probleem, maar gaat zeker niet altijd samen met een lage kwaliteit van leven. Dit blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau over de hervorming van de langdurige zorg.
eenzaamheid eenzaam ouderen wmo rapport scp
Foto: Yamix/Fotolia
RAPPORT

De doelstellingen van de grootscheepse

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

1 REACTIE

  1. Interessant artikel. Punt is wellicht wel dat meer afhankelijkheid en/of ouderdom en/of beperking actoren zijn die de draagkracht/draaglast van eenzaamheid vergroten. Van zowel mantelzorgers als de hulpbehoevenden.
    Wanneer een burger weet dat zijn onafhankelijkheid op zoveel mogelijk terreinen gewaarborgd blijft en hij invloed heeft / houd op op zijn manier van leven zou dat het welzijn in het algemeen bevorderen. Dat is de uitdaging voor de hele samenleving, om daar een omslag in denken en handelen te bewerkstelligen. Ook in de sociale benadering en voorzieningen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.