Grote overlap tussen ICHOM-sets en Nederlandse informatiestandaarden

De internationale ICHOM-sets kennen een grote inhoudelijke overlap met de Nederlandse informatiestandaarden, blijkt uit een onderzoek van Nictiz. Dit betekent dat ICHOM goed kan worden ingepast in de informatiesystemen van Nederland. ‘Wel moeten in Nederland nog een aantal stappen worden gezet om de ICHOM-sets daadwerkelijk te gebruiken’, zegt onderzoeker Irene van Duijvendijk.
vng ondermijnt hoofdlijnenakkoord ggz
foto: iStock

Patiënten willen steeds vaker zelf meebeslissen over hun behandeling. Om het proces van samen beslissen tussen zorgverlener en patiënt mogelijk te maken, moeten beide partijen wel beschikken over de juiste informatie over de uitkomsten van behandelingen. ICHOM is een internationaal consortium voor uitkomstmetingen in de zorg en heeft op internationaal niveau al standaardsets ontwikkeld. Het heeft als doel om het zorgstelsel wereldwijd te transformeren door patiëntuitkomsten per ziektebeeld op een gestandaardiseerde manier te meten en te rapporteren. Voorheen was echter niet duidelijk hoe de internationale ICHOM-sets zich verhouden tot de Nederlandse gezondheidszorg. Om hierachter te komen, heeft Nictiz een onderzoeksanalyse

0
672

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.