NZa is tevreden en kritisch over zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars voeren hun wettelijke en maatschappelijke rol goed uit. Maar de aanpak van de wachttijden en de vindbaarheid van informatie kan beter. Dat zegt de NZa in het rapport 'Zorgverzekeringswet 2017/2018'.
NZa
Foto: iStock

De NZa baseert haar positieve oordeel op de informatievoorziening aan burgers, het naleven van de acceptatieplicht, de financiële verantwoording, de wanbetalersregeling en de rol bij de zorginkoop. De  informatievoorziening van zorgverzekeraar aan burgers is over het algemeen juist. Verzekeraars leven de acceptatieplicht na. Ze accepteren iedereen die verzekeringsplichtig is. Het verbod op premiedifferentiatie wordt goed nageleefd. Op een geval na en daar heeft de NZa tegen opgetreden. De financiële verantwoording hebben de verzekeraars prima op orde. De wanbetalersregeling voeren ze goed uit. De inkoopvoorwaarden publiceren verzekeraars over het algemeen voor 1 april.

Wachttijden zorg

Maar het is niet alleen maar

1
583

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.