Ongeneeslijke kankerpatiënten tevreden met thuiszorg

Patiënten met ongeneeslijke kanker ontvangen thuis veelal de zorg waar zij behoefte aan hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van Nivel. Toch bestaan er volgens de patiënten nog wel enkele verbeterpunten waaraan gewerkt kan worden.
VerpleegThuis wint Zinnige Zorg Award, Wlz

Het Nivel-onderzoek is uitgevoerd onder 72 patiënten met ongeneeslijke kanker, 87 huisartsen en 26 thuiszorgverpleegkundigen. Met behulp van vragenlijsten gaven de patiënten aan welke aspecten van zorg zij belangrijk vinden.

Ondanks de verbeterde opsporing en behandeling van kanker, overlijdt nog steeds een derde van de patiënten binnen vijf jaar na de diagnose. Voorafgaand aan het overlijden hebben veel patiënten intensieve zorg nodig. De zorg wordt meestal thuis door de huisarts gegeven, soms in samenwerking met wijkverpleegkundigen. Ondersteuning bij lichamelijke en psychosociale problemen zijn voor de kankerpatiënt van belang.

Thuiszorg naar wens

Naast ondersteuning spelen respect voor de autonomie van de

0
1019

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.