Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verzekerde wantrouwt verzekeraar als het gaat om zorgadvies

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Het is lastig voor een zorgverzekeraar om een rol te spelen bij het geven van zorgadvies. Een aanzienlijk deel van Nederlanders wantrouwt het advies dat de verzekeraar geeft en denkt dat deze er vooral is voor de financiën, schrijven onderzoekers van Nivel in een nieuw rapport. Tegelijk blijkt uit hetzelfde onderzoek dat verzekerden die een beroep deden op het advies van de zorgverzekeraar hier meestal tevreden over waren.
Ontwerp Zonder Titel 2021 12 20t150922.247
RAPPORT

De opstellers van het rapport

Premium

Wilt u dit rapport lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Zullen we dit gewoon maar niet doen. Kwaliteit interesseert zorgverzekeraars geen hol, alleen hoe duur de zorg is. Dus je loopt als verzekerde zeer groot de kans dat het advies niet naar de beste zorgaanbieder is maar naar de goedkoopste.

  2. Lees alle reacties
  3. Het wantrouwen van verzekerden in het enkel money driven zijn van zorgverzekeraars lijkt wel ergens op gebaseerd te zijn, zie:

   Wantrouwen van zorgverzekeraars en politiek in zorgverleners enorm groot (rapport brede verkenning zorglandschap 2022).

   Niet meer te ontkennen vernietigende uitkomsten t.a.v. het huidig gevoerde beleid van politiek en zorgverzekeraars. Zouden politiek en zorgverzekeraars nu ze deze spiegel voorgehouden krijgen dan toch eindelijk een keer een andere koers (gebaseerd op vertrouwen i.p.v. wantrouwen) gaan varen?

   Zie ook een samenvatting van het rapport hier:
   https://lnkd.in/dYT3Tcm6

   en hier
   https://lnkd.in/dJMQCGqG.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.