Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wat zou u beslissen bij Alzheimer?

Jan Kloeze
Veel behandelingen voor dementie komen in aanmerking voor vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering, maar mantelzorg niet. Zorgvisie nodigt u uit mee te denken over deze casus. Wat zou u beslissen?
Mantelzorg Adobestock 660
Foto: alephnull / stock.adobe.com
RAPPORT

Alzheimer is de meest voorkomende

Premium

Wilt u dit rapport lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  Rapport informatie

  2 REACTIES

  1. Mantelzorg is altijd onbetaald. Een verwant/partner die uit het PGB wordt betaald is op dat moment een werknemer van de cliënt en geen mantelzorger.
   Uw enquête is daarmee in de basis verkeerd opgesteld. Het gaat er vooral om dat alle mensen met een beperking (waaronder die met Alzheimer) genoeg zorg en ondersteuning krijgen. Dus een passend PGB of andere financiering die passend is bij de cliënt en de mantelzorger. De laatste wil mogelijk gewoon buitenshuis werken. Waarom worden trouwens alleen de mantelzorgers van mensen met Alzheimer genoemd? Ouders van ernstig meervoudig gehandicapte kinderen, kinderen of partner met GGZ problemen, kinderen van verslaafde ouders, enz… zou u dan ook moeten betalen. Maar nogmaals: mantelzorg is onbetaald, tegen wil en dank, iets waar je in rolt en niet voor kiest. Het is erg belangrijk om dat uit elkaar te houden.
   Wat is eigenlijk uw reden om betaalde mantelzorg te benoemen in uw enquête?

  2. Lees alle reacties
  3. deze vraag is niet met ja of nee te beantwoorden. het is een vraagstuk waarbij veel aspecten een rol spelen; zoals wel of niet een netwerk aanwezig, wel of niet goed geïnformeerd, wel of niet thuiszorg dan wel dagopvang, en ga zo maar door.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.