Wat zou u beslissen bij Alzheimer?

Veel behandelingen voor dementie komen in aanmerking voor vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering, maar mantelzorg niet. Zorgvisie nodigt u uit mee te denken over deze casus. Wat zou u beslissen?
Foto: alephnull / stock.adobe.com
RAPPORT

Alzheimer is de meest voorkomende

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

U heeft helaas geen geldig abonnement op dit account. Neem een proefabonnement of sluit een abonnement af om dit artikel te kunnen lezen.


  • Onbeperkt alle premium artikelen en rapporten lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

2 REACTIES

  1. Mantelzorg is altijd onbetaald. Een verwant/partner die uit het PGB wordt betaald is op dat moment een werknemer van de cliënt en geen mantelzorger.
    Uw enquête is daarmee in de basis verkeerd opgesteld. Het gaat er vooral om dat alle mensen met een beperking (waaronder die met Alzheimer) genoeg zorg en ondersteuning krijgen. Dus een passend PGB of andere financiering die passend is bij de cliënt en de mantelzorger. De laatste wil mogelijk gewoon buitenshuis werken. Waarom worden trouwens alleen de mantelzorgers van mensen met Alzheimer genoemd? Ouders van ernstig meervoudig gehandicapte kinderen, kinderen of partner met GGZ problemen, kinderen van verslaafde ouders, enz… zou u dan ook moeten betalen. Maar nogmaals: mantelzorg is onbetaald, tegen wil en dank, iets waar je in rolt en niet voor kiest. Het is erg belangrijk om dat uit elkaar te houden.
    Wat is eigenlijk uw reden om betaalde mantelzorg te benoemen in uw enquête?

  2. Lees alle reacties
  3. deze vraag is niet met ja of nee te beantwoorden. het is een vraagstuk waarbij veel aspecten een rol spelen; zoals wel of niet een netwerk aanwezig, wel of niet goed geïnformeerd, wel of niet thuiszorg dan wel dagopvang, en ga zo maar door.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.