Home Zoek

Rapporten

Geef een zoekterm op ( 94 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Kwaliteitsbeleid in de zorg

Uitstroom ggz stagneert door onvoldoende samenwerking met gemeenten

ggz forensische zorg
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) pleit voor een betere samenwerking tussen ggz-instellingen en gemeenten. Gebrek aan sociale voorzieningen zorgt voor onvoldoende uitstroom van de ggz naar de wijk.
Gehandicaptenzorg

Mensen met verstandelijke beperking waarderen hun woning

De meeste mensen met een verstandelijke beperking zijn tevreden over hun woning. Een kwart van de mensen heeft niet zelf gekozen waar ze wonen. Dat blijkt uit het onderzoek Mijn eigen stekkie van het NIVEL.
Persoonlijk zorgdossier

Inzage in patiëntendossiers verloopt meestal vlot

Inzage in epd
Bijna 8 procent van de Nederlanders vroeg in de afgelopen drie jaar inzage in zijn of haar patiëntendossier. Die kregen ze doorgaans snel en kosteloos, blijkt uit onderzoek van het NIVEL.
Verpleeghuiszorg

Vlaamse verpleeghuiszorg: goede kwaliteit met minder tijd en geld

Vlaamse verpleeghuizen scoren met 35 tot 40 procent minder uren en financiële middelen nagenoeg gelijk op kwaliteit van zorg als de Nederlandse verpleeghuiszorg.
Kwaliteitsbeleid in de zorg

Meten van PREMs en PROMs: belangrijke lessen voor de toekomst

uitkomstgerichte zorg
Uit diverse beleidsinitiatieven blijkt dat het meten en gebruiken van patiëntervaringen voor nu en in de toekomst van groot belang blijft. Cruciaal voor de toekomst van PREms en PROMs is onder meer om voor aanvang van meting één primair gebruiksdoel te kiezen.
Gehandicaptenzorg

SCP noemt toename zorgvraag verstandelijk beperkten ‘opmerkelijk’

verstandelijk beperkten
Het Sociaal en Cultureel Planbureau bestempelt de sterke toename in de vraag naar zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland als ‘opmerkelijk’. Er zou geen sprake zijn van een algemene demografische ontwikkeling die de toename zou kunnen verklaren. Nederland is echter niet het enige land waar de zorgvraag van verstandelijk beperkten stijgt.
Regeldruk

Kafka-knop vraagt om regels

Een zorginstelling introduceerde de Kafkaknop om onnodige regeldruk te signaleren. Het gebruik van de knop moest echter geregeld worden. Signaal uit het rapport ‘Van regeldruk naar spiegelreflex’.
Ouderenzorg

Eenzaamheid gaat niet altijd samen met lage kwaliteit van leven

eenzaamheid eenzaam ouderen wmo rapport scp
Eenzaamheid onder Wmo-gebruikers blijft een groot probleem, maar gaat zeker niet altijd samen met een lage kwaliteit van leven. Dit blijkt uit een rapport van het SCP over de hervorming van de langdurige zorg.
Bekostiging

Wat zou u beslissen bij Alzheimer?

Veel behandelingen voor dementie komen in aanmerking voor vergoeding vanuit het basispakket van de zorgverzekering, maar mantelzorg niet. Zorgvisie nodigt u uit mee te denken over deze casus. Wat zou u beslissen?
Toezicht

Zwarte lijsten breken vertrouwen af in VWS’

Het publiceren van zwarte lijsten met slecht presterende zorginstellingen is misschien logisch uit het oogpunt van kwaliteitsverbetering, maar ondermijnt de vertrouwensrelatie die VWS zo graag wil opbouwen met het veld.

Verfijn de zoekresultaten