Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reactie Impulse op ggz-pakketvergelijking Gartner

Mario Gibbels
Directeur Henk Koopman van Impulse Info Systems is tevreden met het resultaat van de EPD-pakketvergelijking die Gartner heeft uitgevoerd in opdracht van GGZ Nederland. “We zijn blij dat we bij de laatste vier zijn geëindigd en ik denk dat we in de toekomst alleen nog maar beter zullen gaan scoren op functionaliteit.”

“We zijn allereerst blij dat we, als relatief kleine EPD-leverancier, bij de laatste vier zijn geëindigd. Wat dat betreft houden we ons goed staande tussen de reuzen zoals Siemens en McKesson.

Wat betreft de continuïteit van het bedrijf. Gartner vergelijkt ons daarbij met Siemens, ChipSoft en McKesson op basis van de omzet. Dat vertekent het beeld enigszins. Gartner geeft aan dat we weliswaar een zeer solide en gezond bedrijf zijn, maar nog wel voor een groot deel van onze omzet afhankelijk van de ggz. We zijn echter bezig om daar verandering in aan te brengen door ons ook te richten op de maatschappelijke opvang en de jeugdzorg.

Jammer is dat in het rapport geen rekening is gehouden met de technologische vernieuwing van ons EPD Impulse die in een volgende versie zal zijn gebaseerd op java-technologie.

Ook gaan we ervan uit dat we veel beter zullen scoren op functionaliteit als we eind dit jaar onze medicatiemodule uitbrengen. Ook spijtig is dat bij de beoordeling van de functionaliteit niet is meegenomen dat bij ons EPD de financiële afhandeling goed is geregeld doordat er koppelingen zijn met de belangrijkste financiële programma’s zoals Afas, SAP en Exact.

Ik denk overigens dat de score op basis van functionaliteit ook sterk bepaald is door het feit dat het referentiemodel gebaseerd is op de ziekenhuizen. Dan is het niet vreemd dat ziekenhuis-EPD’s zoals die van Siemens en ChipSoft goed scoren.

Verder is het belangrijk om op te merken dat we bij de laatste zes selectietrajecten als winnaar uit de bus zijn gekomen op basis van onze kwaliteit/prijs-verhouding. Tot slot hebben we goed notitie genomen van de kritiekpunten in het rapport. Daarmee gaan we de komende tijd aan de slag. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.