Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Rechter beperkt gemeenten bij korten op Wmo-zorg

De rechter beperkt gemeenten steeds vaker in hun mogelijkheden om minder uren thuishulp te vergoeden. De voorwaarden voor keukentafelgesprekken en algemene voorzieningen worden in de rechtszaal steeds scherper afgebakend. Bijvoorbeeld over hoe intensief een keukentafelgesprek moet zijn of hoe een ‘algemene voorziening voor thuishulp’ er uit moet zien.
Rechter beperkt gemeenten bij korten op Wmo-zorg

Volgens jurist Kevin Wevers betekenen recente

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als je mondig en assertief moet zijn tijdens het keukentafelsgesprek om hulp te krijgen :hoe moet dat dan met een kwetsbare mensen met psychische /psychiatrische problemen die juist die hulp nodig hebben in het dagelijkse leven onder andere OMDAT ze niet assertief en mondig zijn?

  3. zoals te verwachten was gaat deze bezuiniging t.b.v. de belastingbetaler de mensen die zorg nodig hebben dus veel kosten, niet alleen doordat ze meer zelf moeten betalen, maar ook en vooral doordat ze kosten moeten maken om hun zorg te verkrijgen (proceskosten, adviseurs, tijd, etc.).
   ook de gemeenten zullen meer kosten moeten maken, terwijl juist zij de beoogde bezuiniging al voor hun kiezen kregen. daarbij gaat het niet alleen om de intake, de ‘keukentafelgesprekken’ en hun follow up. ook de procedures die worden aangespannen door teleurgestelde zorgafhankelijken zullen tot extra kosten leiden.
   al met al betekent dit naar verwachting, dat een groter deel van het budget dat wij – de Nederlanders – beschikbaar stellen voor zorg, niet meer aan zorg wordt besteed, maar aan de afhandeling van ambtelijke en juridische procedures rond die zorg. en dat kan toch eigenlijk niet de bedoeling geweest zijn van een overheid, die de eigen regie van burgers over hun eigen zorgsituatie centraal zegt te willen stellen?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.