Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redding gloort voor logeerhuizen Leo Kannerhuis

De voorgenomen sluiting van de vijf logeerhuizen van het Dr Leo Kannerhuis lijkt van de baan. Staatssecretaris Van Rijn van VWS maakt zich hard om een potje met geld te vinden om de logeerhuizen open te houden. Dat meldt Omroep Gelderland vandaag.
Redding gloort voor logeerhuizen Leo Kannerhuis
Foto: min vws

Vorige week ontstond onrust onder de ouders van kinderen die gebruik maken van de logeerhuizen. Dat zijn kinderen met een autistische stoornis. Door eens in de zoveel tijd een weekeind of een vakantie gebruik te maken van de logeerhuizen kunnen families op adem komen en zelf voor hun autistisch kind blijven zorgen.

VNG

Staatssecretaris van Rijn probeert de financiering nu landelijk te regelen via de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG), zo schrijft Omroep Gelderland. Van Rijn doet dit omdat het gaat om ongeveer 150 kinderen die over het hele land zijn verspreid en het daarom moeilijk is om inkoop per gemeente te doen.

Inkooparrangement

Van Rijn zegt daarover in de beantwoording van vragen van het CDA Tweede Kamerlid Mona Keijzer: ‘Gezien de landelijke spreiding van de cliënten van deze logeerhuizen, het beperkte aantal plaatsen en het gespecialiseerde karakter ligt het voor de hand om ook deze gespecialiseerde logeerhuizen via het landelijk inkooparrangement in te kopen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.