Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Refaja krijgt ‘desgevraagd’ compliment van de Inspectie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Refaja Ziekenhuis is 'op de goede weg' en de reeds behaalde resultaten zijn 'erg goed'. Dat laat het ziekenhuis weten na een onverwacht controlebezoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Refaja krijgt 'desgevraagd' compliment van de Inspectie

Het Refaja kreeg ‘desgevraagd’ een compliment van de Inspectie. De inspectie heft de ondertoezichtstelling van het operatiecomplex van eind oktober nog niet op. Daarvoor is nog een herhalingsbezoek met een goed resultaat noodzakelijk. Dit zal binnen twee maanden plaats vinden. De inspecteurs hebben specifiek gekeken naar communicatie en overdracht, infectiepreventie en medicatieveiligheid.

Nieuwe operatieklompen

Bestuurder Guus Bruins laat weten dat het ziekenhuis een externe consultant in de arm heeft genomen die veel ervaring heeft met het invoeren van complexe protocollen. Naast begeleiding hebben alle medewerkers verplichte bijscholingen gevolgd. De nieuwe operatieklompen zijn inmiddels in gebruik en het aantal deurbewegingen tijdens de operatie is teruggebracht tot het absolute minimum, zo zegt Bruins.

Jaarlijkse controle

Het Refaja ziekenhuis is lid geworden van Vereniging Veilige Curatieve Zorg (VVCZ). Lidmaatschap daarvan garandeert een jaarlijkse collegiale controle op de OK procedures, zodat het volgens het ziekenhuis zeker is dat het huidige hoge niveau op de OK gegarandeerd blijft. Ook hebben de pijnbehandeling, de scopie- en hartkatheterisatiekamer en de vatenkamer op vrijwillige basis kwaliteitsprocedures ingevoerd. De directie heeft besloten de ondertoezichtstelling aan te grijpen voor een ‘ziekenhuisbrede kwaliteitsslag’. Alle afdelingen worden gecontroleerd op het naleven van de informatiebeveiligingsprocedures, alle dossiers van overleden patiënten worden opnieuw gecodeerd en men gaat strenger toezien op het invullen van alle prestatie- en kwaliteitsindicatoren. Desgevraagd laat de Inspectie weten tevreden te zijn over de bereikte veranderingen in het Refaja Ziekenhuis. Complimenten zijn best op zijn plaats, laat een woordvoerder weten. “Als een inspecteur iets tegenkomt dat goed is, zegt hij dat. Zo zijn we dan ook wel weer.”(Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Operaties Refaja staan onder verscherpt toezicht

Fusie Refaja en OZG van de baan

Refaja Ziekenhuis: ”Wij bieden borstkankertopzorg’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.