Regionale ziekenhuizen verliezen helft omzet’

Regionale ziekenhuizen kunnen de helft van hun dbc’s kwijtraken aan topklinische ziekenhuizen, eerstelijnscentra en e-health-toepassingen. Dat zei Anna van Poucke van KPMG Health op het congres ‘Zorgallianties van de toekomst’.
Anna-van-Pouckevierkant.jpg
Anna van Poucke

Het zorglandschap gaat de komende jaren snel en ingrijpend veranderen voor algemene ziekenhuizen. Ze raken mogelijk 56 procent van hun dbc’s kwijt, omdat die door andere zorgpartijen worden gedaan, blijkt uit later dit jaar te publiceren onderzoek van KPMG. Van Poucke licht een tipje van de sluier op het congres ‘Zorgallianties van de toekomst’, dat KPMG samen met Zorgvisie heeft georganiseerd op 18 april. De concentratie van complexe zorg naar academische en topklinische ziekenhuizen zal op termijn een verlies betekenen van 10 procent. Eerstelijnscentra en gespecialiseerde klinieken zullen voor een groot deel de dbc’s voor laagcomplexe zorg overnemen. Daarmee

0
222

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.