Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier de Graaf Gasthuis ‘is niet te koop’

“We hebben ervan gehoord en zijn hogelijk verbaasd”, meldt een woordvoerder van het Reinier de Graaf Gasthuis aan het AD over het nieuws dat zorgverzekeraar DSW interesse heeft in de gedeeltelijke aankoop van het Delftse ziekenhuis. “De zorgverzekeraar heeft ons eerder aanbiedingen gedaan, maar we hebben laten weten dat we er niet op in willen gaan.”

In het dagblad benadrukt de woordvoerder wel dat het ziekenhuis niet tegen meer samenwerking is met de andere zorgaanbieders in de regio. Het Reinier de Graaf Gasthuis heeft echter geen vertrouwen in het plan van DSW. “Dat heeft nogal een experimenteel karakter. Men wilde dat wij een flink bedrag zouden investeren in het Vlietland Ziekenhuis en daar hebben we nee tegen gezegd.”

Zorgverzekeraar DSW

DSW zou het Delftse ziekenhuis willen opnemen in de coöperatie met het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. DSW-directeur Chris Oomen wil een verregaande samenwerking in de regio. Ook voor het Reinier de Graaf Gasthuis zou het delen van operatiekamers en automatiseringssystemen financiële voordelen hebben, aldus Oomen in Fem Business. Het ziekenhuis zag vorig jaar af van zijn honderd miljoen euro kostende nieuwbouwplannen en werkt nu aan een veel goedkoper bouwplan. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Bestuurder Vlietland over debat samenwerking DSW

DSW topman: ‘Politici schieten laag uit de heup’

NZa onderzoekt coöperatie Vlietland Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.