Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinier de Graaf Groep onderzoekt bouwkosten

Redactie Zorgvisie
De Reinier de Graaf Groep gaat onderzoeken hoe de bouwkosten van een nieuw te ontwikkelen ziekenhuis in Delft zich verhouden tot de inkomsten.

Het onderzoek is nodig, omdat de eerste bouwafspraken ruim vóór 2008 zijn gemaakt. Toen werden alle bouwkosten aan ziekenhuizen nog vergoed. Door nieuwe wetgeving moet de bouw nu worden gefinancierd uit de inkomsten van het ziekenhuis. Het Reinier de Graaf ziekenhuis wil de risico’s in kaart brengen en wil een beter beeld krijgen welke inkomsten en kosten de komende jaren worden verwacht.

Reinier de Graaf Ziekenhuis

“Wij gaan de komende vier maanden een onderzoek doen naar scenario’s en alternatieven voor onze bouwplannen, omdat het onveranderd doorvoeren van de huidige plannen tot een verlieslatende exploitatie leidt”, zegt bestuurder Jaap van den Heuvel in een toelichting. “We hopen tegen die tijd ook zekerheid te hebben over de uitkomsten van de commissie-Havermans, waardoor er mee zekerheid is over het financiële plaatje.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Orbis en banken twisten over nieuwbouwgeld

Isalaklinieken vinden bouwpartner

Havermans maakt compensatie bouwregime ruimer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.