Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rekenkamer: ‘VWS moet NZa beter aansturen’

Redactie Zorgvisie
Het ministerie van VWS stuurt haar toezichthoudende instanties zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) te vrijblijvend aan. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een analyse van het beleid dat verschillende departementen voeren ten aanzien van hun toezichthoudende instanties.

De Rekenkamer heeft geanalyseerd wat verschillende departementen hebben vastgelegd over hoe hun toezichthoudende instanties te werk moeten gaan. Ministeries leggen bijvoorbeeld vast hoe de gegevens die deze uitvoeringsinstanties genereren eruit moeten zien en geanalyseerd moeten worden. Aan de visie die het ministerie van VWS hierover geschreven heeft, ontbreekt volgens dit rapport een verplichtend karakter. Het is niet duidelijk hoe de zogenoemde toezichtsarrangementen van deze instanties eruit moeten zien. De Rekenkamer schrijft: “In de toezichtsvisie is alleen aangegeven welke informatie de minister jaarlijks van toezichthouder NZa wenst te ontvangen. Voor wat betreft de andere toezichthouders is hierover geen informatie opgenomen. Uit de toezichtsvisie wordt bovendien niet duidelijk of het samenvattende rapport van de NZa ook (actief ) openbaar moet worden gemaakt.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

NZa en NMa versterken samenwerking

VWS stopt met Rapportage gehandicapten

RVZ-adviseur wil samenhang

RVZ en NPCF presenteren 8 best practices zorginkoop

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.