Rekenkamer wil oordeel Kamer over nieuwe rol Zorginstituut

[Weekoverzicht] De Algemene Rekenkamer wil dat de Tweede Kamer zich buigt over de nieuwe rol van het Zorginstituut bij pakketbeheer. ‘De standpunten van het Zorginstituut zijn relevanter geworden en daar wordt nu geen politieke verantwoordelijkheid voor genomen. Wij denken dat je hier goed over moet nadenken’, zegt collegelid Kees Vendrik.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Rekenkamer wil oordeel Kamer over nieuwe rol Zorginstituut

Hij geeft een toelichting op het deze week verschenen rapport “Basispakket zorgverzekering”. Het is het derde deel in een reeks onderzoeken naar de beheersing van de zorguitgaven. Een van de conclusies van het rapport is dat in de periode 2007-2013 slechts de helft van de geplande 0,5 miljard euro aan bezuinigingen op het verzekeringspakket is gerealiseerd.

Pakketbeheer

Tijdens het onderzoek ontdekten de onderzoekers dat het pakketbeheer de afgelopen jaren is veranderd. ‘De klassieke pakketmaatregelen waarbij vergoedingen uit het pakket worden gehaald, nemen af in belang. De standpunten van het Zorginstituut over welke zorg wel of niet wordt vergoed, worden steeds

0
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.