Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

René Smit wil samenwerking ZorgSaam en ADRZ

De toekomst van ziekenhuis ZorgSaam ligt in intensieve samenwerking met anderen en zeker ook met ziekenhuis ADRZ. Dat zegt de nieuw aangetreden directeur René Smit van ZorgSaam op Omroep Zeeland.
adrz.jpeg
Foto: ADRZ

De gesprekken met ziekenhuis ADRZ over het behoud van zorg in Zeeland moeten volgens hem worden opgepakt en op een open en intieme manier worden gevoerd. ‘De kwaliteit van de zorg voor de inwoners staat voorop, niet het belang van organisaties’, aldus directeur René Smit op Omroep Zeeland.

Niet vlekkeloos
De gesprekken tussen de twee Zeeuwse ziekenhuizen verlopen ondanks de druk van de commissie Toekomstige Zorg Zeeland niet vlekkeloos. De ziekenhuizen beschuldigen elkaar van het afzeggen van afspraken. ‘Dat gewijs over en weer, daar moeten we mee stoppen, anders wordt het niks’, zegt René Smit.

Kwetsbaar
De zorg in Zeeland is kwetsbaar. De provincie is dunbevolkt, de ziekenhuisvoorzieningen daardoor al snel onrendabel. Ziekenhuis ZorgSaam heeft daarbij ook nog concurrentie van Belgische ziekenhuizen, die veel Zeeuws-Vlaamse patiënten trekken. René Smit kijkt voor verdere samenwerking ook over de grens. ‘Misschien kan dat intensiever’ zegt René Smit, ‘maar altijd vanuit het perspectief: Wat is goed voor de zorg op de lange termijn in Zeeland?’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.