Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Renovatie ADRZ met crowdfunding-geld van start

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Vandaag viert het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis dat het pand in Vlissingen kan worden verbouwd.
adrz.nieuws.impressie.vierkant.jpg
artist impression

Het geld voor de opknapbeurt is deels bijeengebracht door crowdfunding

Renovatie
De locatie Vlissingen ondergaat de komende maanden een grondige verbouwing. De nieuwe ziekenhuisvoorziening krijgt een lichte en moderne uitstraling. Verouderde gedeelten die in de loop van de tijd tegen het gebouw zijn aangebouwd, worden gesloopt. Burgemeester Letty Demmers van Vlissingen maakt de renovatie officieel door met een sloopkraan symbolisch een begin te maken met de sloop van de voormalige hoofdentree.

ADRZ
Het ADRZ gaat in ruimte terug van bijna 30.000 vierkante meter naar 11.000 vierkante meter. De resterende ruimtes gaan in de verhuur voor andere zorgaanbieders, zoals een apotheek, tandartsen of fysiotherapeuten. ADRZ-directeur Claudia Brandenburg: ‘Ik ben heel trots dat we nu op dit punt zijn gekomen. Het ADRZ zal straks de beste zorg kunnen leveren aan de Zeeuwse patiënt in een prachtig, modern ziekenhuis dat helemaal is toegerust op de eisen van deze tijd.’

ZIB
Met het project is in totaal 20,6 miljoen euro gemoeid. Hiervan is 10,6 miljoen euro binnengehaadl door middel van een crowdfundingactie die is georganiseerd door het bedrijf Zeeland Investments Beheer. Ruim 650 particulieren en zakelijke investeerders doen mee aan het project. Ze verstrekken de lening voor de periode van maximaal zeventien jaar die in diezelfde periode jaarlijks deels wordt terugbetaald. De deelnemers ontvangen een netto rente van 5 procent per jaar. Van hen komt 45 procent van Walcheren, 30 procent van de investeerders komt van buiten Zeeland.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.