Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Reorganisatie Altrecht te snel en te rigoureus’

Medewerkers van ggz-organisatie Altrecht uiten hun ongenoegen over de geplande reorganisatie. De veranderingen komen te snel en zijn te rigoureus, vinden ze.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
'Reorganisatie Altrecht te snel en te rigoureus'
Foto: ANP - Koen Suyk

Altrecht kondigde eind september aan dat zij het besturingsmodel willen reorganiseren om 9 miljoen te besparen. De bezuiniging treft vooral overhead, ondersteunende- en stafdiensten. In totaal verdwijnen circa 150 voltijd arbeidsplaatsen. De plannen van de raad van bestuur vallen in slechte aarde en op het intranet van Altrecht uiten mensen massaal hun ongenoegen.

Opschudding

De opschudding wordt vooral veroorzaakt door het plotselinge karakter van de bezuiniging en de snelheid waarmee de plannen worden uitgevoerd. Een behandelaar, die anoniem wil blijven, zegt overvallen te zijn door de plannen. ‘Ze willen in heel weinig tijd grote veranderingen doorvoeren in het primaire proces.

1
86

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Prima plan, lijkt het. Maar beter is dat de leden van de Raad van Bestuur ook medewerkend worden. Die leden waren vroeger immers directeur. Gewoon iedere laag een paar tredes lager, met dito minder salaris, dat scheelt pas en hoeft niemand weg en hoeft er niets te veranderen. Geen onrust, geen gedoe (laten we alle management-salarissen in de maatschappij sowieso met 20% verlagen, dat zou een enorme besparing teweeg brengen, zo…)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.