Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Restant extraatje mantelzorgers naar gemeenten

Ongeveer 40.000 mantelzorgers krijgen dit jaar een extraatje van 250 euro. Omdat dit veel minder is dan de verwachte 200.000 mantelzorgers die een beroep op de regeling zouden doen, blijft er van de beschikbare 65 miljoen euro veel meer over dan begroot.

Daarom krijgen de gemeenten eenmalig 32 miljoen euro om te besteden aan de ondersteuning van mantelzorg. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) de Tweede Kamer laten weten.

Afspraken

Bussemaker heeft met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en vereniging van mantelzorgers Mezzo afspraken gemaakt over de besteding van het bedrag. De Tweede Kamer had er onlangs nog bij het kabinet op aangedrongen het potje voor het extraatje dit jaar zoveel mogelijk op te maken.

Stimuleren

Het kabinet wil mantelzorg stimuleren, nu door de vergrijzing het aantal mensen dat zorg nodig heeft zo sterk toeneemt. De mantelzorgers die in aanmerking willen komen voor de 250 euro moeten wel zorgen voor iemand die voor minstens een halfjaar in aanmerking komt voor bijvoorbeeld thuiszorg. (Gemeente.nu)

Links

Mezzo ontevreden over regels extraatje

Ross geeft mantelzorgers toch extraatje

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.