Resultaten zorgakkoorden zijn teleurstellend’

Zorgaanbieders vinden de opbrengsten van de zorgakkoorden voor 2018 teleurstellend. Zorgverzekeraars willen in nieuwe hoofdlijnenakkoorden niet worden gehinderd door gedetailleerde landelijke afspraken. Dat bleek in een hoorzitting in de Tweede Kamer.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Meer vrijheid voor zorginkoop WLz
Foto: Fotolia

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars denken verschillend over het nut van hoofdlijnenakkoorden. Dat bleek in een hoorzitting over zorgakkoorden, die de Tweede Kamer op 16 april heeft georganiseerd. In drie blokken kwamen vertegenwoordigers van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten aan het woord. In het afsluitende blok konden wetenschappers duiding geven.

Zorgakkoorden 2018

Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn het op grote lijnen eens over waar de gezondheidszorg in Nederland heen moet. Meer zorg moet van het ziekenhuis naar de eerstelijnszorg, dichter bij patiënten in de buurt. Voor het groeiende legioen aan kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen is het beter als de zorg meer

0
1354

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.