Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Revalidatie ouderen pas 2012 in zorgverzekering

Redactie Zorgvisie
Kortdurende revalidatie van ouderen in verpleeghuizen kan pas in 2012 of 2013 naar de Zorgverzekeringswet. Dat stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Revalidatie ouderen pas 2012 in zorgverzekering

Staatssecretaris Bussemaker wil revalidatie van ouderen in 2010 overhevelen naar de Zorgverzekeringswet. Volgens de NZa kan dat echter op zijn vroegst in 2012, omdat er eerst duidelijk afgebakende diagnose-behandelingcombinaties moeten komen en de verpleeghuizen hun administratie daarop moeten aanpassen. De zorgautoriteit schrijft dat in de in de Uitvoeringstoets Somatische Revalidatiezorg.

Gerichte revalidatie

Herstelzorg voor ouderen na ziekenhuisopname zit nu via zorgzwaartepakket-9 (zzp-9) in de AWBZ. De NZa vindt dat niet alle ouderen met zzp-9 in de zorgverzekering thuishoren: dertig procent volgt geen gerichte revalidatie, vanwege een onduidelijke prognose of verschillende aandoeningen. Met de overheveling is tussen de 175 en 470 miljoen euro gemoeid. Herstelzorg thuis blijft er voorlopig buiten. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Uitvoeringstoets Somatische Revalidatiezorg

Ouderenrevalidatie Rotterdam al in zorgverzekering

Revalidatie vraagt geld voor innovatie

Rob Smeets hoogleraar revalidatiegeneeskunde

NZa: AWBZ kan naar zorgverzekeringswet

1 REACTIE

  1. bedroevend is het dat er wederom een zorg veandering niet ten uitvoer gebracht kan worden door een opgespaarde burocratie binnen de zorg(verpleeg)instellingen.
    het is in Nederland zo, dat er eerst aanpassingen in de administratie nodig zijn alvorens de hulp van de mens gezien wordt en veranderd dan wel aangepast kan worden. het is de wereld op zijn kop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.